Treceți la conținutul principal

Avem nevoie și de pauza

Poate este prea mult câteodată. Poate ne propunem sa finalizam multe sarcini și din dorința de le face pe toate foarte bine, ajungem sa obosim, sa avem nevoie de o  a bateriilor. 

Nu avem cum sa dam randament 100% non stop, sa respectam programul, sa fim mereu la superlativ intre sport, alimentație sănătoasă, job, responsabilități de toate felurile, presiunea unei performante ridicata, comunicare eficienta, resetare mentala, vindecarea emoțională, obiceiuri zilnice benefice și eventual și ceva activități în plus după munca care să-ți umple sufletul. 

Este firesc sa obosim. Și este foarte normal sa ne oferim șansa de a ne odihni creierul, sufletul, trupul și de a ne da voie sa ne luam un timp pentru noi, un timp doar al nostru, un timp în care sa ne dam libertatea de a trai fără agenda, task-uri, constrângeri de orice fel. 

Este în regula sa nu fim perfecți, sa mai facem greșeli, sa nu ne reuseasca toate din prima. Sa dam timp tuturor dorintelor, intențiilor și acțiunilor zilnice sa se așeze. Sa nu fortam nimic, măcar o perioada, câteva zile, sa ne luam o vacanta de la planuri și modul automat de creare a poveștilor despre viitor. 

Sa respiram conștient, sa contemplam la ce am realizat pana acum, fără a ne judeca în vreun fel și sa ne zâmbim cu recunoștința noua înșine, incurajandu-ne și fiind recunoscători pentru cât de bine ne-am descurcat și ce treaba bună am reușit sa facem depasindu-ne limitele. 

O pauza periodica de la toți și de la toate, atunci când simțim ca avem nevoie, este binevenita, ne aduce claritatea pe toate ariile vieții și ne încarcă cu energie pentru a continua sa evoluam către infinit, împlinindu-ne rolurile și misiunile în aceasta viata. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ideea "Idei simple"

"Idei simple" a pornit fix de la o astfel de idee, de la gândul de a așterne în cuvinte diverse conștientizari la care s-a ajuns în urma evenimentelor, experientelor și al oamenilor întâlniți.  Alegerea scrisului ca modalitate de exprimare are la baza speranța că cititorii vor avea zâmbete sau "aha-uri" și ca ii va ajuta cumva sa se bucure mai mult de darul asta imens de a avea oportunitatea de a trai și de a evolua continuu. Totul capătă sens atunci când, asa cum cu maiestrie a spus Mircea Eliade, înțelegem "(...) ca nu ești dator să ajungi ceva, că nu trebuie să parvii nicăieri, că ceea ce importă în primul rând este să fii tu și să poți rămâne tu însuți în orice împrejurare a vieții." Am ales sa schimb contextul  citatului în sens pozitiv pentru ca eu cred cu tărie ca aceasta"intelegere" vine pentru toti, dar la momentul potrivit fiecăruia dintre noi. 

Oamenii se schimba?

O întrebare la care multa vreme m-am încăpățânat sa cred ca răspunsul este "Da", fiind convinsa ca având suportul potrivit de la cei din jur și circumstanțele favorabile este imposibil ca un om sa nu-și îndrepte comportamentul și sa nu renunțe la anumite acțiuni dăunătoare. Au trecut anii și după păreri de specialitate citite sau auzite, am ajuns la concluzia ca indiferent de cât de calitativ este mediul înconjurător și de cât de mult ajutor și sustinere ți se oferă, singurul care poate decide asupra propriilor fapte ești tu însuți.  Degeaba ți se oferta sanse și oportunități de a te corecta și de a încerca sa mergi pe calea cea buna, degeaba petreci ore întregi la terapie sau la cursuri despre o viata împlinită dacă nu ești capabil sa preiei controlul și sa te oprești din acțiunile nocive. Am văzut cazuri de oameni care au avut parte de evolutii incredibile și schimbări radicale, dar și oameni care continua sa trăiască în aceeași suferință interminabila pe care și-o provoacă

Despre comunicare și asertivitate

Comunicarea este un subiect foarte vast și reprezintă un instrument utilizat zilnic de fiecare dintre noi pentru a ne exprima în relațiile cu ceilalți. Problema este ca deși credem că știm să comunicăm, având în minte doar acțiunea de a vorbi, adevărul este că a comunica presupune mult mai mult decât simplul fapt de a emite cuvinte, propoziții și fraze. Ce se află în spatele acestei cortine numita  comunicare? În primul rând suntem noi, fiecare având trăsăturile sale unice si filtrul său personal diferit. Apoi apar gândurile noastre și aici ia naștere diferența dintre ceea ce avem în minte, intenția noastră de a exprima un anumit lucru și ceea ce spunem de fapt. Următorul element este mediul în care se desfășoară discuția și limitele impuse de acesta. La celalat capăt este cel căruia îi transmitem mesajul, cu propria sa viziune, deținând propriile credințe, perceptii și mod de a interpreta. ↪️In plus față de toate acestea, apar elementele nonverbale și paraverbale care au o importanță