Treceți la conținutul principal

Puterea de a ne iubi pe noi

Este esential sa iti dedici timp. Cel putin 10 minute liniștite, magice, in fiecare zi  sunt esențiale pentru binele nostru interior. Indiferent de încărcarea unei zile, avem nevoie sa ne acordam cel putin aceste minute noua înșine.

Fie ca o numim relaxare sau liniștire a gândurilor, fie ca alegem meditatia, yoga, sa ascultam muzica ce ne inspira sau pur și simplu sa privim natura, important este sa facem în asa fel încât sa ne conectam la esenta noastra interioara și sa fim prezenti cu totul în momentele respective.

Aceasta perioada în care stam pur și simplu noi cu noi poate avea efecte benefice asupra activității mentale, emoțiilor și calitatii muncii desfășurate. Explicatia este ca totul începe din interior iar lumea din jur este creata prin prisma gândurilor și emoțiilor noastre,

Bullshit! 😄Oricat de adevarate si reale ar fi randurile de mai sus, nu e chiar asa simplu, nu e ca si cum te trezesti in fiecare dimineață, citesti cateva fraze motivationale, participi la un webinar gratuit care te convinge, cumperi si cursul, il termini si gata te-ai vindecat de toti si de toate. Da, esti decis sa ieriti, sa te schimbi, sa te transformi si surpriza, dupa ce participi la cateva traininguri de dezvoltare personala incepi sa nu mai fi de acord chiar cu tot ce se spune si parca simti ca iti pierzi timpul degeaba pe acolo. Asta este marea problema cu indemnurile astea pe care le gasim la tot pasul si a transformarilor pe care le promit oamenii mai “luminati”, ca nu au efect imediat, nu primesti dupa 10 sedinte de coaching un certificat recunsocut de Univers ca esti abilitat sa iubesti si sa accepti de acum  pe toata lumea din jur.

Concluzia mea personala este ca nimeni nu stie mai bine decat tine ce ai de facut, care iti sunt problemele, ce ai de rezolvat si incotro vrei sa te indrepti. Poti sa mergi la psihologi, la antrenori de viata, la analisti, la numerologi, nutritionisti, cititori de chip si asa mai departe, ca tot TU stii in definitiv ce este potrivit pentru tine, ce ai nevoie si ce ai de imbunatatit. Nu spun ca e rau sa apelam la specialisti, ne ajuta enorm constientizarile datorate acestora, insa conteaza cum percepi si integrezi ceea ce ti se spune. Sa nu fim surprinsi dacă dupa multi ani si bani petrecuti in procesul de dezvoltare ne trezim in acelasi stadiu al vietii, pentru ca nimeni in afara de TINE nu poate produce schimbari miraculoase in interior.

Sunt 3 fraze pe care este bine sa le pastram in minte si sa ni le repetam  pentru a le integra:

Ø  Sa fii este conditia primordiala pentru orice altceva.

Ø  Totul pornește de la tine, din simtirile și trairile tale.

Ø  Pentru a putea sa oferi din sufletul tau oamenilor din jur este necesar in primul rand sa fii tu bine.

Poate toate acestea par clișee deja pentru ca ne întâlnim cu ele tot mai des.

Diferenta apare insa odata ce simți cu adevărat sensul acestor cuvinte și descoperi esența divina din tine. Atunci devine imposibil sa nu vrei sa o transmiți mai departe încercând să-i faci și pe ceilalți conștienți de existenta propriei lor puteri interioare. Din păcate, suntem limitați în folosirea cuvintelor, insa din fericire, energia buna și dorința de a face bine sunt contagioase.

WOW! E greu nu? Cum sa accepti asa dintr-o data ca totul depinde doar de tine? Nu e de vina partenerul de viata ca nu-mi citeste gandurile, nu e de vina seful ca nu-mi aprecieaza suficient munca, nu e de vina sistemul ca nu functioneaza nimic in tara asta, chiar nu e nimeni de vina ca am o viata de care ma plang zilnic? Eu sunt de vina? WOW!

Da, oricat de dur ar suna, cheia este la tine, nu in exteriorul tau. Normal ca sunt n+1 factori care ne determina pe fiecare dintre noi in parte, tocmai asta ne face unici.  Totusi, esenta noastra interioara este aceeasi, am fost creati din si pentru iubire, nu suntem altceva, nu am putea, cu totii ne dorim in fond sa fim placuti si iubiti de cei din jur, doar ca uitam ca mai intai este necesar sa fim convinsi ca meritam toate acestea. 

Sa incepem zic prin a ne descoperi, accepta si iubi pe noi, nu dintr-o data, ci asa cate putin in fiecare zi. 😉

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ideea "Idei simple"

"Idei simple" a pornit fix de la o astfel de idee, de la gândul de a așterne în cuvinte diverse conștientizari la care s-a ajuns în urma evenimentelor, experientelor și al oamenilor întâlniți.  Alegerea scrisului ca modalitate de exprimare are la baza speranța că cititorii vor avea zâmbete sau "aha-uri" și ca ii va ajuta cumva sa se bucure mai mult de darul asta imens de a avea oportunitatea de a trai și de a evolua continuu. Totul capătă sens atunci când, asa cum cu maiestrie a spus Mircea Eliade, înțelegem "(...) ca nu ești dator să ajungi ceva, că nu trebuie să parvii nicăieri, că ceea ce importă în primul rând este să fii tu și să poți rămâne tu însuți în orice împrejurare a vieții." Am ales sa schimb contextul  citatului în sens pozitiv pentru ca eu cred cu tărie ca aceasta"intelegere" vine pentru toti, dar la momentul potrivit fiecăruia dintre noi. 

Oamenii se schimba?

O întrebare la care multa vreme m-am încăpățânat sa cred ca răspunsul este "Da", fiind convinsa ca având suportul potrivit de la cei din jur și circumstanțele favorabile este imposibil ca un om sa nu-și îndrepte comportamentul și sa nu renunțe la anumite acțiuni dăunătoare. Au trecut anii și după păreri de specialitate citite sau auzite, am ajuns la concluzia ca indiferent de cât de calitativ este mediul înconjurător și de cât de mult ajutor și sustinere ți se oferă, singurul care poate decide asupra propriilor fapte ești tu însuți.  Degeaba ți se oferta sanse și oportunități de a te corecta și de a încerca sa mergi pe calea cea buna, degeaba petreci ore întregi la terapie sau la cursuri despre o viata împlinită dacă nu ești capabil sa preiei controlul și sa te oprești din acțiunile nocive. Am văzut cazuri de oameni care au avut parte de evolutii incredibile și schimbări radicale, dar și oameni care continua sa trăiască în aceeași suferință interminabila pe care și-o provoacă

Despre comunicare și asertivitate

Comunicarea este un subiect foarte vast și reprezintă un instrument utilizat zilnic de fiecare dintre noi pentru a ne exprima în relațiile cu ceilalți. Problema este ca deși credem că știm să comunicăm, având în minte doar acțiunea de a vorbi, adevărul este că a comunica presupune mult mai mult decât simplul fapt de a emite cuvinte, propoziții și fraze. Ce se află în spatele acestei cortine numita  comunicare? În primul rând suntem noi, fiecare având trăsăturile sale unice si filtrul său personal diferit. Apoi apar gândurile noastre și aici ia naștere diferența dintre ceea ce avem în minte, intenția noastră de a exprima un anumit lucru și ceea ce spunem de fapt. Următorul element este mediul în care se desfășoară discuția și limitele impuse de acesta. La celalat capăt este cel căruia îi transmitem mesajul, cu propria sa viziune, deținând propriile credințe, perceptii și mod de a interpreta. ↪️In plus față de toate acestea, apar elementele nonverbale și paraverbale care au o importanță