Ce înseamnă să fii prezent? Cum ne ajuta aceasta stare sa ne bucuram mai mult de fiecare zi?
Sentimentul de prezenta totala în momentul de acum înseamnă să nu le dai voie gândurilor tale sa rememoreze evenimente din trecut sau sa planifice și să-și imagineze viitorul.
Nu este atât de simplu, pentru ca mintea noastră este obișnuită sa lucreze și sa creeze în mod continuu. Am putea încerca să ne poziționam ca și observator, sa conștientizăm multitudinea de idei care ne traversează mintea și sa nu le permitem să se transforme în emoții, sa le vedem și sa le lasam pur și simplu sa treacă. Senzația ar trebui sa fie asemănătoare cu cea în care doar privim o banda rulanta cu imagini ce se derulează în fata ochilor noștri, fără a interveni în vreun fel.
Cheia nu este sa ne propunem sa nu mai avem gânduri deloc, ci sa fim alerti la ele, revenind tot timpul la ceea ce facem și trăim acum. Simplul fapt ca realizam ca ne-a fugit mintea în diverse locuri și țese ipoteze sau își amintește lucruri, înseamnă că ne întoarcem în prezent. Fix momentul în care ajungem la aceasta conștientizare ca ne-am pierdut în gânduri este cel care ne readuce în clipa de acum.
Normal ca este un proces care se ia pas cu pas, dar care exersat zilnic timp de cateva minute ne poate face sa ne simțim mai împliniți și mai conectați la noi înșine.
Rezultatul este ca psihic te simți eliberat, pentru ca ai eliminat grijile, uneori nefondate, despre ce a fost sau ce va fi, iar fizic ești mai relaxat, pentru ca ți-ai lăsat corpul sa fie într-o stare de liniște profunda.
Cea mai buna lectura pentru a descoperi tehnici si beneficii ale trăirii în prezent este, din punctul meu de vedere, cartea "Puterea Prezentului" de Eckhart Tolle. Pe lângă text și informații, energia transmisa de paginile ei reușește sa treacă cititorul prin mai multe etape, de la stadiul împăcării cu sine pana la bucuria de a exista.
Comentarii
Trimiteți un comentariu