Treceți la conținutul principal

Un altfel de Martie

Al treilea an deja in care primavara nu mai vine doar cu renasterea naturii si suflete pline de speranta, dar si cu incertitudine si teama.

Pentru ca martie este si luna in care Universul a decis sa vin pe lume si dintotdeauna am perceput perioada aceasta ca pe noua sansa si ca pe un prilej de sarbatoare a vietii si a frumosului.


Acum parca s-a mai diluat din bucurie si s-a mai evaporat din esenta de entuziasm. Poate odata cu varsta, poate datorita schimbarilor exterioare care ne afecteaza inevitabil, sau poate e doar vorba de constientizari mai profunde si perceperea mai matura a situatiilor de viata.

Curios este ca aceasta pedioada de 3 ani de evenimente mai putin placute coincide si cu o evolutie majora in ceea ce priveste dorinta universala de cunoastere, ceea ce ma conduce catre concluzia conform careia oamenii actioneaza spre crestere chiar daca apare un pericol si viitorul apropiat este pus sub semnul intrebarii, sau poate mai ales atunci.

De ce? Pentru ca daca se apropie amenintarea unui final, dorinta de manifestare si de implinire a misiunii personale se trezeste acut si lasa comoditatea si zona de confort in urma.
Este trist ce se intampla si nu stim catre ce ne indreptam si ce anume urmeaza. Este inimaginabil de dificil sa nu detii controlul si  aproape imposibil sa nu te lasi afectat mental si emotional.
Da, este de neacceptat ca in 2022, cand traim cea mai buna perioada din istoria omenirii din punct de vedere al deschiderii si dezvoltarii pe toate planurile, sa fim martori la astfel actiuni desprinse parca din povesti de acum 100 de ani. Dar, diferenta se vede in mobilizarea extraordinara pentru sustinere si ajutor si in determinarea de a combate raul, asa cum se poate, fiecare cu mica lui contributie.

Ce putem face?

  • Sa ne implicam cum simtim si de acolo sa ne luam putere.
  • Sa ne bucuram de ce avem si de fiecare zi.
  • Sa realizam ce fericiti suntem pentru ca avem libertate.
  • Sa apreciem cu recunostiinta fiecare clipa de pace.
  • Sa nu ne lasam condusi de frica. 
  • Se ne continuam viata cu mintea limpede si incarcati de energia benefica a sperantei.
  • Sa tinem minte: o comunitate ce impartaseste acelasi scop spre bine, poate face minuni!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ideea "Idei simple"

"Idei simple" a pornit fix de la o astfel de idee, de la gândul de a așterne în cuvinte diverse conștientizari la care s-a ajuns în urma evenimentelor, experientelor și al oamenilor întâlniți.  Alegerea scrisului ca modalitate de exprimare are la baza speranța că cititorii vor avea zâmbete sau "aha-uri" și ca ii va ajuta cumva sa se bucure mai mult de darul asta imens de a avea oportunitatea de a trai și de a evolua continuu. Totul capătă sens atunci când, asa cum cu maiestrie a spus Mircea Eliade, înțelegem "(...) ca nu ești dator să ajungi ceva, că nu trebuie să parvii nicăieri, că ceea ce importă în primul rând este să fii tu și să poți rămâne tu însuți în orice împrejurare a vieții." Am ales sa schimb contextul  citatului în sens pozitiv pentru ca eu cred cu tărie ca aceasta"intelegere" vine pentru toti, dar la momentul potrivit fiecăruia dintre noi. 

Ceea ce îți dorești este la o decizie distanță

Vineri, final de luna, final de semestru Astăzi s-a scurs oficial jumătate din anul 2023 și ne întrebăm cum a fost și cât am realizat din ce ne-am propus. Este benefic să facem o astfel de listă, o situație, măcar la nivel mental cu ce am reușit să finalizăm, cu ce mai avem de făcut, dar și cu acele aspecte care nu au mers atât de bine pe cât ne-am propus. Important este să fim realiști, nici prea exigenți cu noi, dar nici prea îngăduitori și să recunoaștem sincer dacă puteam sau nu mai mult, cu resursele avute. Este benefică o astfel de conștientizare, făcută într-o stare de liniște, neutră cumva și cu multa obiectivitate, atât cât suntem capabili. Focus pe starea interioară Nimeni altcineva, în afară de noi înșine, nu ne știm cu adevărat reușitele si eșecurile și cât cântăresc acestea în interiorul nostru. Este posibil ca din afară să avem viața perfectă, iar noi să ne simțim neîmpliniți și secați de energie. Aparențele pot înșela. Libertatea vine totuși din liberul arbitru pe care f...

Conflict interior

Cele mai multe conflicte interioare se creează datorită bătăliilor dintre acestea 3: 📌Cum sunt  📌Cum cred că sunt 📌Cum vreau să fiu 📌Cum sunt = modul în care sunt eu în mod natural, cu filtrele mele personale și tot ceea ce am acumulat si preluat din experiențele avute până în acest moment al vieții mele.  📌Cum cred ca sunt = ce impresie am eu despre mine, ce valoare îmi ofer singur, unde mă poziționez, ce imagine vreau să arăt societății.  📌Cum vreau să fiu = cum aș vrea să devin, cum mi-aș dori să fiu și care ar fi modul în care aș vrea să fiu perceput.  😒Când aceste 3 aspecte sunt în conflict, apare starea de agitație și nemulțumire de sine și fiecare are o modalitate diferită de a o afișa și exprima în exterior. ⁉️Soluții? ✅Da, există. Nu sunt rapide sau magice, dar au efect pe termen lung, dacă sunt înțelese corect.  💁‍♀️Eu am identificat următoarele 3 etape, detaliate mai jos.  1. Să încep să mă cunosc, pentru a echilibra "cum sunt" și "cum cr...