Treceți la conținutul principal

Sincer cu tine de Sărbători

De Crăciun nu e chiar așa perfect cum pare în pozele de pe Facebook și nici nu trebuie să fie.

De ce?

Pentru că nu Sărbătorile sunt fericite, ci stă în puterea noastră să ni le construim așa. 

Să alegem să fim reali

Așa cum fiecare dintre noi este unic, așa și percepția despre ce înseamnă un Crăciun împlinit este diferită de la persoană la persoană. 


Da, sunt elementele comune și foarte prezente pe social media precum brad - cât mai în trend, șemineul fals, ședința foto profesională cu un cadru de poveste, vizitele la târgurile de Crăciun. 

Dincolo de toate acestea, toți avem propriile tradiții și obiceiuri care ne plac și ne aduc aminte de copilărie și pe care dorim să le retrăim în această perioadă pentru a ne simți din nou puri și plini de emoție precum în anii când credeam cu toată ființa în Moș Crăciun. 


Suntem liberi să alegem cum sărbătorim și ce poze postăm, dar nu ar fi mai frumos să fie totul real și din suflet? Cum ar fi să nu ne dorim să epatăm și să arătăm ce bine ne e nouă? În schimb, am putea să fim sinceri, să afișăm în afară mai mult din ceea ce suntem cu adevărat în interior, fără să ne ascundem în spatele măștilor bine gândite.

 

Nici nu contează ce cred ceilalți, important este să fim asumați, să facem ceea ce simțim și să nu ne mai împodobim frumos doar de fațadă, așa cum se întâmplă de multe ori cu bradul care la spate rămâne gol. 


Cadouri care contează 

Nu este nimic în neregulă în a te expune si a posta poze, filmulețe, reel-uri cu fericirea de Sărbători, atâta timp cât este în deplina concordanță cu starea ta sufletească. 

Dacă vrei doar ca ceilalți să creadă că ești fericit, atunci este ca și cum te minți singur. Iar asta nu-ți aduce niciun beneficiu, în afară de numărul mare de like-uri care nu te încălzește prea tare în gerul neîmplinirii.


Așa că, este ok să nu te simți confortabil de Sărbători, este ok sa iubești Crăciunul și este ok să ai propriul mod de a te bucura, chiar dacă este complet diferit. Simt nevoia să punctez toate acestea deoarece sunt mulți oameni care cedează presiunilor sociale, deși nu îi reprezintă anumite activități și se simt mai degrabă constrânși și aglomerați în perioada Sărbătorilor decât relaxați și cu magie în suflet. 


Nu este nevoie să cumperi cadouri pentru toată lumea pentru că așa se face, să împodobești bradul, să mergi în vizita la rude sau să cumperi acum orice doar pentru că este decembrie. Poți să alegi să te bucuri în felul tău, să îți dai voie să iei o pauză. 


De asemenea, poți să dai mai departe timp, să-i asculți mai mult pe cei dragi și să le fi alături cu adevărat, oferind înțelegere și zâmbete calde. Acestea sunt cele mai frumoase și pline de însemnătate cadouri, ele poartă de fapt adevărata semnificație a Crăciunului -  iubirea. 



În concluzie, sărbătorește în felul tău unic alege să fii autentic, alege să fii sincer și alege să simți magia acestei perioade așa cum vrei tu. Sa fii, nu să pari!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ideea "Idei simple"

"Idei simple" a pornit fix de la o astfel de idee, de la gândul de a așterne în cuvinte diverse conștientizari la care s-a ajuns în urma evenimentelor, experientelor și al oamenilor întâlniți.  Alegerea scrisului ca modalitate de exprimare are la baza speranța că cititorii vor avea zâmbete sau "aha-uri" și ca ii va ajuta cumva sa se bucure mai mult de darul asta imens de a avea oportunitatea de a trai și de a evolua continuu. Totul capătă sens atunci când, asa cum cu maiestrie a spus Mircea Eliade, înțelegem "(...) ca nu ești dator să ajungi ceva, că nu trebuie să parvii nicăieri, că ceea ce importă în primul rând este să fii tu și să poți rămâne tu însuți în orice împrejurare a vieții." Am ales sa schimb contextul  citatului în sens pozitiv pentru ca eu cred cu tărie ca aceasta"intelegere" vine pentru toti, dar la momentul potrivit fiecăruia dintre noi. 

Ceea ce îți dorești este la o decizie distanță

Vineri, final de luna, final de semestru Astăzi s-a scurs oficial jumătate din anul 2023 și ne întrebăm cum a fost și cât am realizat din ce ne-am propus. Este benefic să facem o astfel de listă, o situație, măcar la nivel mental cu ce am reușit să finalizăm, cu ce mai avem de făcut, dar și cu acele aspecte care nu au mers atât de bine pe cât ne-am propus. Important este să fim realiști, nici prea exigenți cu noi, dar nici prea îngăduitori și să recunoaștem sincer dacă puteam sau nu mai mult, cu resursele avute. Este benefică o astfel de conștientizare, făcută într-o stare de liniște, neutră cumva și cu multa obiectivitate, atât cât suntem capabili. Focus pe starea interioară Nimeni altcineva, în afară de noi înșine, nu ne știm cu adevărat reușitele si eșecurile și cât cântăresc acestea în interiorul nostru. Este posibil ca din afară să avem viața perfectă, iar noi să ne simțim neîmpliniți și secați de energie. Aparențele pot înșela. Libertatea vine totuși din liberul arbitru pe care f...

Conflict interior

Cele mai multe conflicte interioare se creează datorită bătăliilor dintre acestea 3: 📌Cum sunt  📌Cum cred că sunt 📌Cum vreau să fiu 📌Cum sunt = modul în care sunt eu în mod natural, cu filtrele mele personale și tot ceea ce am acumulat si preluat din experiențele avute până în acest moment al vieții mele.  📌Cum cred ca sunt = ce impresie am eu despre mine, ce valoare îmi ofer singur, unde mă poziționez, ce imagine vreau să arăt societății.  📌Cum vreau să fiu = cum aș vrea să devin, cum mi-aș dori să fiu și care ar fi modul în care aș vrea să fiu perceput.  😒Când aceste 3 aspecte sunt în conflict, apare starea de agitație și nemulțumire de sine și fiecare are o modalitate diferită de a o afișa și exprima în exterior. ⁉️Soluții? ✅Da, există. Nu sunt rapide sau magice, dar au efect pe termen lung, dacă sunt înțelese corect.  💁‍♀️Eu am identificat următoarele 3 etape, detaliate mai jos.  1. Să încep să mă cunosc, pentru a echilibra "cum sunt" și "cum cr...